Ik werd gebeld door de FIOD. Meestal geen goeie zaak.

Gelukkig bleek ik niets te hebben misdaan, maar is de Nederlandse FIOD ingeschakeld omdat er met een paar objecten van mij wordt gezwendeld.
Het blijkt na enig speurwerk naar aanleiding van het FIOD bezoek, te gaan om een familie Segelström die in Marbella, Malmø en vele andere steden op deze wereld galeries bezat.
Prachtige luxe galeries.
Ook mijn objecten waren er te vinden. Tot de boel failliet ging en de familie Segelström spoorloos verdween.
Niet alleen in Polen doet men onderzoek naar de familie, maar ze worden zelfs gezocht door Interpol.
De eigenaresse van Timeless beweerde dat mijn objecten die werden geëxposeerd in Gallery Timeless in Malmø, na het faillissement zijn verdwenen.
Er worden allemaal namen genoemd van curators en advocaten in Zweden die er mee bezig zouden zijn.
De waarheid lijkt toch een beetje anders.
De zogenaamd verdwenen kunstwerken worden kennelijk gebruikt om mensen grote bedragen afhandig te maken of om zwart geld wit te wassen via een art invest constructie.
De FIOD liet mij een door de eigenaresse van Timeless getekend “certificaat van echtheid” zien dat ze kennelijk bij verkoop van mijn object heeft meegeleverd.
Ik heb van die verkoop nooit een cent gezien.
De FIOD liet mij bedragen zien van € 24.000,- tot zelfs € 98.000,- voor mijn objecten die doorgaans tussen de € 1.000,- en € 2.500,- kosten.
Volgens het Nederlandse bedrijf dat mijn objecten in consignatie aan Timeless heeft uitgegeven zijn mijn objecten niet meer te achterhalen.
Jammer, maar het is niet anders.
Het blijkt dus een zaak waar een crimineel en een nogal kwalijk luchtje aan blijkt te zitten.