Donderdag 18 januari houd ik in de galerie een “Artist Talk”. Uiteraard gaat deze over de glaskunst. Verder zal ik wat vertellen over kleur, lichtbreking en reflectie. Elementen die in mijn werk een belangrijke rol spelen.

Zondag 7 januari a.s. zal ik aanwezig zijn bij de meet and greet. Geinteresseerden kunnen dan kennis maken met de kunstenaars.

Zondag 17 december opende de nieuwe expositie bij Galerie De Ruime in Geldrop die loopt van 15 december 2017 t/m 4 februari 2018. Aanvankelijk liet het zich aanzien dat de galerie plaats moest maken door de verkoop van het pand. Gelukkig is die verkoop niet tot stand gekomen en kan Galerie De Ruimte bijna op de oude voet verder. De enorme ruimte is nu wel verdeeld tussen de galerie en KuBra, een kunstenaarsgroep uit Brabant.

Hierbij de link naar de uitnodiging

http://mailchi.mp/ac7974408814/galerie-de-ruimte

Galerie De Ruimte is een geweldig mooie en grote galerie in het oude postkantoor van Geldrop.

Enige tijd geleden kreeg galeriehoudster Sigrid Rhemrev-Bontebal de mededeling van de gemeente dat ze diende te vertrekken want het pand was verkocht.Gelukkig bleek de ambtenaar die haar deze mededeling deed er naast te zitten en vanaf 17 december a.s. gaat de galerie weer enthousiast verder. Met dien verstande dat de grote ruimte nu wordt gedeeld met de kunstenaars Vereniging KuBra (Kunstenaars Brabant).

Het rechter deel van het oude postkantoor blijft dus Galerie De Ruimte.

17 december vindt de vernissage plaats van de eerste expositie in de al lang bekende Galerie. Daar zullen verschillende kunstenaars hun werk kunnen tonen, waaronder uiteraard mijn werk.

Kijk eens op: https://galeriederuimte.nl/

7 januari kunnen belangstellenden tijdens een gezellig en ongedwongen bijeenkomst kennis maken met de deelnemende kunstenaars tijden een “meet and greet”. Leuk om eens kennis te maken met degenen die al dat fraaie werk hebben geproduceerd.

Als u wat meer wil weten van glaskunst kunt u donderdagavond 18 januari komen luisteren naar wat ik heb te vertellen over glaskunst. Ik vertel dan wat over de oorsprong, de technieken, ik vertel wat over de fysica van de mens die wordt gebruikt bij het genieten van o.a. glaskunst en natuurlijk over de vele manieren waarop met glas de mooiste dingen kunnen worden gemaakt.

Glas is een materiaal dat we dagelijks in vele vormen tegen komen zonder dat we ons dat direct realiseren. Wat dacht u van de vele gebouwen die uit glas lijken te zijn opgetrokken tot kerkramen, uw potje pindakaas, wijnflesje en de vaas op tafel tot de brillenglazen waardoor u dit zit te lezen.

Reserveer maar alvast een plekje want we maken er niet alleen een leerzame maar ook gezellige avond van.