Van 29 augustus tot en met 17 oktober 2010 is in glaskunst GalerieX in Hoorn het werk te zien van de Engelse glaskunstenaar John Burton tezamen met nieuw werk van Jeroen van de Brug dat alleen nog onder auspiciën van de Stichting Glaskunst is geëxposeerd in kasteel Cannenburch in Vaassen, afgelopen juli.

Deze duo expositie draagt de naam “Contrasten” en het zal de bezoeker al snel duidelijk worden waar de naam “Contrasten” voor staat. Hoewel beide kunstenaars hun inspiratie halen uit de natuur  en vooral John ook uit de techniek, geven zij er een sterk verschillende invulling aan.

Lovenest - Jeroen van de Brug Quantum Architecture - John Burton
Lovenest
Jeroen van de Brug
Quantum Architecture
John Burton

Zo is het werk van John Burton vrijwel altijd uitgevoerd in zwart-wit en is met bijna mathematische precisie vormgegeven. Hij gebruikt vaak het wiel als uitgangspunt van beweging en cellulaire structuren. De objecten van Jeroen van de Brug zijn daarentegen kleurrijk en “aaibaar”.  Jeroen laat het glas spelen met de summier ingebrachte kleur die overal, en op de meest onverwachte plaatsen in het object reflecteert.

Galeriehouder Margriet Pleiter van De Aventurijn gaf in enkele woorden aan wat ze voelde met: “Je moet dansen om de objecten van Jeroen”  want als je langs of om de objecten heen loopt word je verrast met het spel van licht, kleur en lichtbreking.

John is vanaf de middelbare school bezig met glas en heeft vele workshops en glaskunst opleidingen gevolgd in vooral Engeland, maar b.v. ook in Noorwegen. Hij heeft o.a. van 1997 tot 2003 gewerkt met de Engelse grootmeester Neil Wilkin die ook Jeroen sterk heeft geïnspireerd.

De expositie is gratis te bezoeken tussen 29 augustus en 17 oktober in Glaskunst GalerieX, Breestraat 2 (hoek Gerritsland/Kerkplein) in Hoorn.